Isetehtud toorjuust

Tegin ise toorjuustu. Idee ja algne õpetus Vesta Reesti raamatust “Minu köök. Toit talust ja turult”.

Toorjuustu “tegemine” on imelihtne. Õigupoolest polegi siin midagi teha, vaid see leivakate teeb end ise. Päris ökomamslid valmistavad küllap vajamineva maitsestamata jogurti ka ise, kuid mina kasutasin poe oma.

Vaja läks:

pool liitrit maitsestamata jogurtit – minu katsetused näitavad, et parim toorjuust tuleb Tere pooleliitrisest sinisesse pure-pakendisse pakitet jogurtist.

Üks sobiva suurusega kauss, jõhvsõel, tükk marlit.

Üks munakivi

Lõpetuseks näputäis soola ja meelepärast maitserohelist – murulauku, basiilikut, tilli. Või ka riivitud mädarõigast.

Et siis sõel säti kausile, sinna peale kahekordne marli, millele vala jogurt. Pane marli otsad kokku, et tuleks välja pallike. Ja tõsta see kupatus külmkappi nõrguma. Aeg-ajalt tuleb alt vedelikku ära kallata, et pallike ilusti kuival püsiks. Kui ta on enamvähem tahedaks nõrgunud, panin munakivi vajutiseks peale. Järgmisel päeval on toorjuust valmis. Sega juurde sool, hakitud roheline ja naudi!

 

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: