Metsalisandiga piparkoogid (piparkoogitainas kuusevõrsesiirupist)

IMG_1878

Kuskilt internetist jäi silma, et keegi kasutab kuusevõrsesiirupit piparkoogitaignas. Et minul on seda nestet päris mitu purki, hakkasin kohe katsetama. Tulemus – hetkel on üsna raske peatada käte liikumist piparkoogikausi ja suu vahel. Panen retsepti siia kirja, hea teinekordki võtta.

Vaja läheb:

2 dl kuusevõrsesiirupit

Pool pakki piparkoogimaitseainet

100 gr suhkrut

150 gr võid

Ühe apelsini riivitud koor

Üks muna

Üks tl küpsetuspulbrit

Näpuotsatäis soola

Jahu niipalju, et kokku tuleks tainas, millest saab vormida vorsti (ehk nii 0,5-0,6 kg)

IMG_1876Tee nii:

Kuumuta siirup koos maitseainetega, lisa tükkidena või. Ära keeda, kuid sega kuni või on sulanud. Tõsta kõrvale jahtuma. Riivi segusse apelsinikoor. Klopi muna lahti ja lisa segusse. Sega kuivained omavahel kokku ning ühenda siis siirupikraamiga. Vormi päts ja pane ööks külmkappi.

Värvilised glasuurid on poest, kuid valge tegin seekord ise. Nii:

Vahusta üks munavalge hästi kõvaks vahuks. Lisa klaasitäis tuhksuhkrut ja supilusikatäis sidrunimahla.

Glasuurimine põhjustab meil kodus alati laua ümber tohutu tunglemise ja konkureerimise, seega tulemus on tavaliselt väga eklektiline. Nii ka seekord. Põhimõte on see, et igal piparkoogil olgu võimalikult rohkem glasuuri. Valge glasuur oli alguses veidi vedel ja kuna mul puudus korralik pritskott, siis ei saanud piparkoogid kõige fotogeenilisemad. Aga iseteht glasuur oli väga aus – tahkus kiiresti (külmkapis nii tunni ajaga).

IMG_1879

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: