Nädal aega ainult vett juues

Internetis kolades leidsin tšällensi, mille käigus jood kuu aega ainult vett. See tähendab, et ei mingit kohvi, teed, mahlu, karastusjooke ja hoidku jumal – alkoholi. Kuna ilmselgelt pole tegemist millegi tervistkahjustavaga, otsustasin proovida.

30 päeva on pikk aeg ja mul on hea meel, et nädal aegagi vastu pidasin. Mul ei ole probleemi muude jookidega (mahl, limpsid, alko, tee), aga elu hommikuse kahe suure kruusi kohvita ….on uimane ja nagu aegluubis. Esimesel päeval ei saanud ma aru, et miks mul midagi ei edene. Istun lihtsalt tuimalt arvuti taga, vahin aknast välja, peas on 0 mõtet ja jõud millegi alustamiseks lihtsalt puudub. Kogu päev möödus kui vati sees, millele pärastlõunal lisandus mega peavalu. Minul, kel mul mitte kunagi pea ei valuta. Isegi usin veejoomine ei aidanud.

Samamoodi möödusid ka järgnevad 6 päeva. Pea küll enam ei valutanud, aga puudus tegutsemistahe. Pidin ennast jõuga tööle sundima. Olgu öeldud, et tavapäraselt mul pole seda probleemi. Ma olen täielik hommikuinimene – kargan 7 ajal (enamasti) ilma kellata voodist, joon 2 suurt kruusi kohvi (keskmine kangus, ilma suhkruta, rohke täispiimaga), söön taldrikutäie putru, viin lapsed lasteaeda, tulen suure ringiga tagasi ja juba annangi tööle pihta. Kõik need kohvitud päevad olin aga kui mingi lössis kaltsunukk.

Tavaliselt ongi minu joogiks päeva jooksul vaid need kaks hommikust kruusi kohvi ja edasi ainult vesi. Kui pärastlõunal kipub olemine uimaseks, siis kohvi rohkem ei tee, vaid lähen teen hoopis väljas tunnikese kiirkõndi v jalgrattasõitu. Sel kohvitul nädalal ei jätkunud mul jõudu isegi mitte pärastlõunaseks trennitunniks. Kummaline, eks.

Ka kehakaalule ei mõjunud see katse kuidagi, sest alkot ja karastusjooke ma nagunii ei tarbi ehk et tühjad kalorid jäävad nagunii sisse kummutamata. Vett joon ca 1,5 liitrit päeva jooksul ja kraanivesi on joogiks hea küll. Kohvist ma aga ei loobu. Pärast nädalast pausi tundub see lausa jumalate joogina:)

2 kommentaari so far »

  1. 1

    Hundi ulg said,

    Olen madala vererõhuga inimene. Mõnikord juhtub, et olen paar päeva kohvita. Mitte väljakutse pärast, vaid seetõttu, et pood kaugel ja muudel põhjustel pole ma tervise tõttu mõnikord kodunt väljuja. Nendel kohvita päevadel on mul kõik Sinu poolt kirjeldatud nähud. Seega väljakutsed on igati huvitav ja hea asi, kuid kohvi on vajalik ja hea :).

  2. 2

    Juss said,

    Mis oli selle eksperimendi (et mitte öelda inimkatse) eesmärk ja lõpliks saavutus peale peavalu, üldise nõrkuse ja megaune?


Comment RSS · TrackBack URI

Lisa kommentaar