Mis värk on maasektoriga?

_mg_8368

See blogi on lugu ühest maasektorist, elust maal. Blogi esimesed 10 aastat räägib Savilöövi talust, mida oli meil rõõm kõpitseda ja elus hoida peaaegu 20 aastat.

Elu läheb aga edasi, asjad muutuvad ja Savilöövi talu on nüüd uute toredate omanike käes. Ta jääb ometi märgiliseks minu jaoks, sest just Savilöövi suvedega jõudis minuni veendumus, et Tallinnast tuleb ära kolida päriselt, mitte ainult igal kevadel.

Niisiis ei saa ma maasektorita ja edasi läheb maasektori lugu Ahunapalus Tartumaal. Alustame otsast. Jälle ühe vana maja kodustamine. Lõputu remont ja ehitamine. Ümbruse avastamine ja iseenda leidmine. Kinnitus, et maal on tore elada ning see on meie jaoks kõige õigem koht. Tunne, et oled rikas kui kröösus, sest sa võid jooksurajal kohtuda karuga, su akna taga karjub mõnikord ilves ning sa leiad ilmeksimatult rabast murakakoha. Su ööd on pimedad ja taevas tähti täis. On ruumi, vaikust ning pole naabreid.

Ma kirjutan siin blogis läbisegi igasugutest asjadest. Sellest, kuidas me ehitame meie Tartumaa kodus. Sellest, kuidas me süüa teeme. Kuidas midagi kasvatame. Ümbruskonna toredatest paikadest. Ümberhulkumisest ja korilusest. Matkamisest ja unistustest. Suurtest metsadest, soodest ja rabadest ning elust nende keskel. Kelgukoertest ja nendega sõitmisest. Maalastest ja niisama mõtetest. Mõnikord ka muredest ja probleemidest, aga mitte üleliia palju.

Blogi asukatest niipalju, et perenaine teeb ajakirjaniku- ja toimetajatööd, õpib Luua metsanduskoolis ning unistab ajast, kui saaks oma metsa ja rabavaimustust matkadel ka teistele inimestele jagada. Kaksikud Hanna ja Helena on aga niisama tublid koolilapsed.

Minuga saab kontakti aadressil kristinatraks@gmail.com. Kui sa oled mingitpidi ümbruskonna inimene, tahad minuga lähemalt tuttavaks saada, on sul hoopis mõni (kirja)tööalane mõte või tahad tulla matkale imelisse Emajõe-Suursohu, siis kirjuta mulle julgelt – ma ei ole kuri:)

Kommentaarid ja arvamused on alati teretulnud. Head lugemist!

PS. See siin on minu virtuaalne kodu, mis tähendab, et siin ollakse viisakas ja austatakse kodu omanikku. Kõik siin leiduvad pildid kuuluvad selle koha omanikule ja nende minu loata kasutamine on keelatud. Kõik siin avaldatud mõtted on sügavalt subjektiivsed ning objektiivsust ei maksa siit otsida.

3 kommentaari so far »

  1. 1

    Gerli said,

    Tere! Mind hakkas huvitama, kas Teie talu oli see punkt, kus on Ussimägi ja palju rästikuid? Nimelt mul on üht rästikut tarvis (pikk jutt, et hetkel seletada, milleks) ja mul pole olnud piisavalt õnne, et välja selgitada, kust neid tõenäoliselt leida võiks. Postimehest lugesin 2005 aasta artiklit, et Savilöövi talus neid palju leiduvat. Kui see on õige koht, siis kas tänavu ka neid seal hulgub? Ja kui ei ole õige koht, siis tänan tähelepanu eest ja vabandust pika möla pärast : D

    Gerli

  2. 2

    Kriss said,

    Heip,
    olen ka kuulnud miskist Savilöövist, kus pidi rästikutest kubisema, aga see on üks teine Savilöövi talu (või küla). Meil õnneks rästikuid pole. Küll aga võin ma sulle suurel hulgal pakkuda nastikuid:)

  3. 3

    Gerli said,

    A, selge 🙂 Nastikutega pole mul kahjuks midagi peale aga tänud sellegi poolest.


Comment RSS · TrackBack URI

Lisa kommentaar