Külma suvepäeva kanahautis

IMG_2745

Selle retsepti leidsin ühest vanast Maakodust ja seal oli tema nimeks mosli. Mosli on siis Tuneesia köögist pärit kana-kartulihautis, aga et ma loomulikult retsepti kallal omaloomingut rakendasin, siis mosliks ei julge seda enam nimetada. Tegin hautist suures ahjus, sest tänavune juuli lihtsalt on selline, et kütame mõnikord ka ahju.

Vaja läheb:

5 keskmise suurusega kartulit

Kümmekond kirsstomatit

4-5 värsket porgandit

Vähemalt 5 kana poolkintsu

1 sibul

Soola, pipart, kurkumi

Veidi oliiviõli

Asi käib nii:

Kõigepealt küta ahi korralikult ära. Kuniks ahi köeb, valmista potitäis söödavat ette. Kõigepealt lähevad ahjupotti sektoriteks lõigatud kartulid, poolitatud tomatid ja porgandikangid. Maitsesta kraam soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Sibul haki ja pane pannile praadima. Samal ajal maitsesta soola-pipraga ka kanatükid ja prae need mõlemalt poolt kergelt läbi. Vala kraam pannilt potti juurikate juurde. Maitsesta kurkumiga. Lisa natuke õli ja niipalju vett, et poti põhjas oleks vedelikku paar sentimeetrit. 10 minutit pärast ahju kinni panemist lükka pott ahju ja jäta ta sinna paariks-kolmeks tunniks.

 

PS. Toitu ma pildistada ei oska, tean. Sellepärast ongi siin blogis nii vähe toidujuttu, sest pildid lihtsalt pole eriti isuäratavad.

Lisa kommentaar